Great Brazilian Music
 

Zé Ramalho

Born: October 3, 1949

About:
Zé Ramalho was one of the first musicians to mix traditional music styles from the Brazilian Northeast with elements of rock, Beatles style pop and American contemporary folk music (as for example Bob Dylan). Zé Ramalho's first two solo albums, from 1978 and 1980, are two gems and among the best ever recorded in the genre.

Recommended albums:
1978 - Zé Ramalho
1980 - A Peleja do Diabo com o Dono do Céu

Discography:
1975 - Paêbirú (with Lula Côrtes)
1978 - Zé Ramalho
1980 - A Peleja do Diabo com o Dono do Céu
1981 - A Terceira Lâmina
1982 - Força Verde
1983 - Orquídea Negra
1984 - Por Aquelas Que Foram Bem Amadas
1985 - De Gosto de Água e de Amigos
1986 - Opus Visionário
1987 - Décimas de um Cantador
1992 - Frevoador
1996 - Cidades e Lendas
1996 - Antologia Acústica
1998 - Eu Sou Todos Nós
2002 - O Gosto da Criação
2003 - Estação Brasil
2007 - Parceria dos Viajantes
2008 - Zé Ramalho da Paraíba
2012 - Sinais dos Tempos

Examples of Zé Ramalho's music

Avôhai (1978)
Chão de Giz (1978)
As Meninas de Albarã (1978)

 

 

 

 

Zé Ramalho
Zé Ramalho.