Great Brazilian Music
 

Tom Zé

Born: October 11, 1936

About:
On of the most unusual and unconventional musicians and artists within Brazilian music, Tom Zé took part in the tropicalist movement in the late 1960’s. His 1975 album Estudando o Samba has been widely praised as a innovative masterpiece.

Recommended albums:

1975 - Estudando o Samba
1978 - Correio da Estação do Brás

Discography:
1968 - Grande Liquidação
1970 - Tom Zé
1972 - Tom Zé
1973 - Todos os Olhos
1975 - Estudando o Samba
1978 - Correio da Estação do Brás
1984 - Nave Maria
1990 - Cantando com a Plateia
1992 - The Hips of Tradition
1998 - No Jardim da Política
1998 - Com Defeito de Fabricação
2000 - Jogos de Armar (Faça Você Mesmo)
2002 - Santagustin
2002 - 20 preferidas
2003 - Imprensa Cantada
2003 - Jogos de Armar
2005 - Estudando o Pagode
2006 - Danç-Êh-Sá - Pós-Canção
2008 - Estudando a Bossa
2010 - Pirulito da Ciência

Examples of Tom Zé's music

Click to listen.

Só (1976)
Hein? (1976)
Augusta, Angélica e Consolação (1973)

 

 

 

 


Tom Zé.