Great Brazilian Music
 

Maria Bethânia

Born: June 18, 1946

About:
The younger sister of Caetano Veloso, does not compose music herself, but possess one of the most fascinating and unique voices in Brazilian music. She has continously presented a long row of spectacular and beautiful recordings ever since the mid 1960's.

Recommended albums:
1966 - Maria Bethânia Canta Noel Rosa
1971 - A Tua Presença
1972 – Drama

Discography:

1965 - Maria Bethânia
1966 - Maria Bethânia Canta Noel Rosa
1967 - Edu e Bethânia
1969 - Maria Bethânia
1971 - A Tua Presença
1971 - Vinicius + Bethânia + Toquinho - en La Fusa
1971 - Rosa dos ventos Ao vivo
1972 – Drama
1973 - Drama 3º ato
1974 - Cena muda
1975 - Chico Buarque & Maria Bethânia ao vivo
1976 - Pássaro proibido
1976 - Doces bárbaros
1977 - Pássaro da manhã
1978 - Álibi
1979 - Mel
1980 - Talismã
1981 - Alteza
1983 - Ciclo
1984 - A beira e o mar
1987 - Dezembros
1988 - Maria
1989 - Memória da pele
1990 - 25 anos
1992 - Olho d'água
1993 - As canções que você fez pra mim
1993 - Las canciones que hiciste para mí
1996 - Âmbar
1999 - A força que nunca seca
2001 – Maricotinha
2002 - Maricotinha: Ao Vivo
2003 - Cânticos, preces, súplicas à Senhora dos jardins do céu na voz de...
2003 - Brasileirinho
2005 - Que falta você me faz - Músicas de Vinicius de Moraes
2006 - Pirata
2006 - Mar de Sophia
2007 - Omara Portuondo e Maria Bethânia
2009 - Encanteria
2009 – Tua

Examples of Maria Bethânia's music

 

 

 

 

 

 


Maria Bethânia, 1972 album cover.

Maria Bethânia.